Форум „Младежката заетост. Визия и предизвикателства – бизнес, държава, студенти, университети”
14.05.2012
Организатор: JOBS.BG

 

JOBS.BGECONOMY.BG и Националното представителство на студентските съвети в Република България организират първия по рода си младежки форум „Младежката заетост. Визия и предизвикателства – бизнес, държава, студенти, университети”.


Партньори на събитието са Българска стопанска камара (БСК) и кампанията на Европейската комисия - We mean business.


Форумът ще се проведе на 14 май 2012 г., в хотел Шератон, от 9.30 ч. и ще съдържа  два основни панела:

Основната мисия на форума е да стартира дискусия между държавните институции, бизнеса и висшето образование и да подпомогне конструктивния диалог, като осигури  неутрална платформа в лицето на конференцията. Целта на конференцията е всяка от страните да научи какво е важно за другата страна, какви са очакванията и реалните възможности.

До момента участие в конференцията са потвърдили: Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика, зам.- министър Зорница Русинова, Ваньо Митев – председател на Съвета на ректорите и ректор на Медицинския университет в София, Сашо Дончев – председател на УС на БСК, Божидар Данев – изпълнителен председател на БСК, Мария Шишкова – председател на Българския форум на бизнес лидерите, Ираван Хира - генерален директор на „Хюлет-Пакард” България  и на „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център”, Явор Дренски - изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София”, Ирена Соколова – член на Комисията по образование към НС, Драгомир Стойнев – председател на Комисията по труда и социална политика към НС,Светлана Ангелова  - зам.-председател на  Комисията по труда и социална политика към НС, Катя Колева – член на Комисията по труда и социална политика към НС, ректори на водещи университети и др.


Събитието е отворено за интересуващи се от въпросите,
свързани с реализацията на младите хора в България.

Участие можете да заявите на email: ani@jobs.bg.


***


Наскоро Европейската комисия стартира информационна кампания We Mean Business, която цели да популяризира сред фирмите в 27-те страни-членки как да се възползват от възможностите на програмите Leonardo da Vinci и Erasmus. Като част от мрежата EEN, БСК прие, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси в България, ангажимент да координира информационната кампания We Mean Business за България.


Форумът на 14 май т.г. е първа стъпка към информирането на българските фирми относно възможностите за наемане на стажанти с европейско финансиране от програмите Leonardo da Vinci и Erasmus.


По време на форума изпълнителният председател на БСК Божидар Данев ще представи гледната точка на бизнеса относно проблемите на младежката заетост и развитието на човешкия потенциал у нас. Интервю с Б. Данев по повод предстоящия форум можете да видите ТУК.